JOHNNY RODRIGUEZ – INTRODUCING JOHNNY RODRIGUEZ / ALL I EVER MEANT TO DO WAS SING / MY THIRD ALBUM / SONGS ABOUT LADIES AND LOVE

“Pass Me By” was in 1972 de eerste single die de Amerikaanse countryzanger Johnny Rodriguez op de negende plaats in de ‘Billboard Country Charts’ bracht. De in 1951 in Sabinal, Texas dicht bij de Mexicaanse grens als Juan Raoul Davis Rodriguez geboren countrymuzikant bracht in zijn lange carrière muziek waarin Latijnse klanken doorklonken en waarbij soms Spaanstalige teksten in zijn songs konden insluipen. Zijn grootste countryhits waren de nummers “You Always Come Back To Hurting Me”, “Desperado”, Down On The Rio Grande” en “Foolin’”.

Als tweede jongste van tien kinderen groeide hij op in armoede, maar als goede student werd hij op school gevraagd om kapitein te worden van het plaatselijke voetbalteam. Zijn vader stierf toen hij amper 16 jaar was en zijn oudere broer stierf één jaartje later in een auto-ongeval. Die gebeurtenissen bezorgden hem een problematische jeugd en als 18-jarige belandde hij zelfs in de gevangenis. Zijn gezang achter de tralies viel echter op bij de bewakers en zorgde ervoor dat hij op belangstelling mocht rekenen van een muziekproducer die hem aanbood om na zijn vrijlating een plaatje op te nemen.

Van bij het prille begin van zijn zangcarrière kon Johnny Rodriguez rekenen op de belangstelling en de hulp van Tom T. Hall en Bobby Bare, twee countryzangers die hem konden overhalen om op 21-jarige leeftijd naar Nashville, Tennessee te trekken om daar hard aan zijn artistieke carrière te gaan werken. Hij werd de allereerste countryzanger met Mexicaanse roots die succes wist te behalen in Amerika, zelfs enkele jaren vooraleer die andere Mexicano Freddy Fender zijn entree in de countrywereld maakte.

Het Britse retrolabel ‘Beat Goes On Records’ heeft nu de eerste vier van zijn albums uit de periode 1973-1974 gebundeld op twee cd’s: “Introducing Johnny Rodriguez” en “All I Ever Meant To Do Was Sing” die beiden uitkwamen in 1973 en “My Third Album” en “Songs About Ladies and Love”, allebei uit 1974. In totaal krijgen we zo 44 liedjes van deze countryster aangeboden, songs die hij meestal zelf voor eigen opname heeft geschreven.

Maar we krijgen op deze albums ook enkele coverversies van bekende songs van andere artiesten. Daarbij horen “Jealous Heart” van country & westernzangeres Jenny Lou Carson uit midden jaren ’40, het van Engelbert Humperdinck gekende “Please Release Me”, “That’s The Way Love Goes” van Lefty Frizzell en “Something” van George Harrison en ‘The Beatles’. Verder krijgen we ook zijn versie van enkele vaak door countrysterren gecoverde songs: “Born To Lose” van Frankie Brown, “The Last Letter” van Rex Griffin, “I Can’t Stop Loving You” van Don Gibson en “Have I Told You Lately That I Love You” van Scotty Wiseman.

Op de drie video’s bij dit verhaal kunt u luisteren maar de liedjes “That’s The Way Love Goes”, “We’re Over” en zijn eerste hitje “Pass Me By”. Ondanks zijn immense succes als countryzanger bleef Johnny Rodriguez niet gespaard van ernstige problemen in zijn privéleven. In augustus 1998 schoot hij een 28-jarige oude vriend dood in zijn huis in Texas omdat hij dacht dat het om een inbreker ging. Een jaar later werd hij echter door een publieksjury vrijgesproken van moord en kon hij zijn muziekcarrière verderzetten. In totaal nam hij 26 albums op en bracht hij 45 singles in de countryhitlijsten waarvan zeven nummer 1-hits. Hij werd gehuldigd door de Amerikaanse presidenten Jimmy Carter, George Bush Sr. en George Bush Jr. en hij werd in 2007 opgenomen in de ‘Texas Country Music Hall Of Fame’.

(valsam)

 

 

 

TRACKLIST
Disc One

INTRODUCING JOHNNY RODRIGUEZ
You Always Come Back (To Hurting Me)
I Wonder Where You Are Tonight
One More Chance To Be With You
Jealous Darlin’
Easy Come Easy Go
Answer To Your Letter
Pass Me By (If You’re Only Passing Through)
Jealous Heart
We Had A Good Time Trying
You Go Around
Leavin’ Somethin’ Left To Do
ALL I EVER MEANT TO DO WAS SING
Ridin’ My Thumb To Mexico
Release Me (And Let Me Love Again)
I’ll Just Have To Learn To Stay Away From You
Love And Honor
Jimmy Was A Drinkin’ Kind Of Man
That’s The Way Love Goes
All I Ever Meant To Do Was Love You
Music City Band
Love Ain’t Such An Easy Thing To Find
Good Lord Knows I Tried
I Really Don’t Want To Know

Disc Two
MY THIRD ALBUM
I’ve Never Loved Anyone More
Ramblin’ Man
Faded Love
As Long As You Keep Clinging To My Mind
Bossier City Backyard Blues
I’ve Never Had A Thing That Ain’t Been Used
Something
Jane
Born To Lose
The Last Letter
Dance With Me (Just One More Time)
SONGS ABOUT LOVE AND LADIES
We’re Over
Oh, I Miss You
I Was Born A Travelin’ Man
It Feels Like Love
Have I Told You Lately That I Love You
Turn Around, Look At Me
Someone Loves You Honey
I’m Not That Good At Goodbye
I Can’t Stop Loving You
Do You Really Want To Know
I Just Can’t Get Her Out Of My Mind

Artiest info
Website  
 

video